søndag 23. februar 2020

Uke 8

Denne  uken hadde vi en flott tur til indianerskogen på Foldnes. Skogen er stor, så det var mye å utforske for små og store. Utkikkstårnet var svært populært. De mange små broene og fjellene inspirerte til kjekk lek. Til lunsj koste vi oss med varme fiskekaker


Det har det vært mye regnvær ute denne uken, men inne har vi kost oss med mange kjekke aktiviteter. Perling av ulike poke`mon motiver er svært populært for tiden. Også mye kjekk lek når disse er strøket og avkjølt. Tydelig at poke`mon fremdeles er svært populært hos barna. 


Endelig klarte vi å fylle røret vårt med kongler for lang og tro innsats med regler som vi selv har laget på Soria Moria. Belønningen vil bli kino, popcorn og saft på fellesrommet. Vi venter til over vinterferien slik at alle barna kan ta del i premien.


Temafesten gikk av stabelen på torsdag. Fem ulike naturelementer, dyr og sanger i form av klassisk musikk ble representert på de ulike avdelingene. 

På vår egen avdeling, Soria Moria var det på land og dyret hesten som sto i fokus. På forhånd hadde vi omgjort avdelingen til ett landlig sted med inngjerding, natur og landskap.  Barna har deltatt med forming i form av maling med ulike redskaper. Vi malte våre egne hester med svamp på sjablong, maten og naturen malte vi med hendene våre og kjepphestene malte vi med pensel. Vi danset og koste oss til klassikeren champagne galoppen mens vi stolt red rundt på selvlagde kjepphester. 


Når vi kom til Dovregubben fikk vi være med inn i en trollskog. Musikken var Dovregubbens hall  og vi måtte bruke lommelykt for å se og få med oss alle inntrykk. De ulike sansekassene var spennende for barna å ta og føle oppi.


På tryllefløyten var vi under havet og fikk høre fortellingen om den fargerike fisken. Flotte fiskemasker laget av barna på tryllefløyten var kjekke å prøve på. Vi fikk også høre på bølgesus i ett skjell og kjenne på perlekuler i en sansekasse. Helt til slutt hadde vi hvilestund.


På Flåklypa var det himmelen og fuglene som sto i sentrum. Vi fikk se skyggeteater og etterpå fikk alle barna låne de flotte fuglene som barna hadde laget og sammen lagde vi vårt eget skyggeteater.


Den siste avdelingen vi besøkte var Tyrihans. Der danset vi ballet til Svanesjøen i tyllskjørt. 


Vi avsluttet temafesten på fellesrommet der vi slo katten ut av sekken. ALLE barna fikk slå på pinjataen før det gikk hull på den og deilig Kinderegg sjokolade dalte ut. Til lunsj koste vi oss med pizza og saft. 


God helg 🤩







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Uke 24 ,25 og 26

I uke 24 var alle førskolebarna samlet i en kahort. Sammen koste vi oss med dinoavslutning, førskoletur til Sotra arena og pysjamasparty me...