torsdag 12. september 2019

Uke 37

En fin og innholdsrik uke er på vei mot slutten. Denne uken startet vi med valg. Mange barn har fått med seg samtaler rundt politiske spørsmål i barnehagen og hjemme, og mange barn har vært med mammaene og pappaene til skolen for å avgi stemme. 
 Rammeplanen som vi i barnehagen jobber etter sier noe om akkurat dette.

Barnehagen skal fremme demokrati og være et inkluderende felleskap der alle får anledning til å ytre seg, bli hørt og delta. Alle barn skal kunne oppleve demokratisk deltakelse ved å bidra og medvirke til barnehagens innhold, uavhengig av kommunikasjonsevner og språklige ferdigheter.

Årets/dagens valg sto mellom tre ulike tur steder, Turboplassen, gapahuken i kyrkjevegen eller Indianerskogen. Demokratiet og flertallet avgjorde hvor turen ville gå. Vi la frem bilder av turstedene, og over hvert bilde lå det legoklosser med ulik farge, rød, grønn og blå. Ett og ett barn fikk komme frem å stemme og legge ønsket farge til ønsket tursted i valgurnen. I vårt tilfelle en postkasse. Turboplassen gikk av med en knusende seier 😀 77% oppslutning. 


En gøy og spennende aktivitet for store og små 😎

Denne uken har vi også laget regler på Soria Moria. Regler er viktig for trivsel og for at hele felleskapet skal ha det bra. Barna var svært reflekterte, og sammen snakket vi om hvordan vi på Soria Moria ønsker det for at alle skal trives.
Takk for oppmøte på foreldremøte! Til de som ikke kunne stille så vil det komme ett referat fra felles delen. Riktig god helg alle sammen 😀😀😀.

Hilsen Soria Moria damene 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Uke 24 ,25 og 26

I uke 24 var alle førskolebarna samlet i en kahort. Sammen koste vi oss med dinoavslutning, førskoletur til Sotra arena og pysjamasparty me...