fredag 28. februar 2020

Uke 9

Det er vinterferie for Foldnes  skole, noe som Leirstaden barnehage vet å utnytte! Vi var flere avdelinger avgårde på turdagen denne tirsdagen. Skolens uteområde er oppgradert, så det var mer enn nok plass for flere avdelinger å boltre seg på. Vi på Soria Moria startet med fotball i bingen. Deretter gitt vi bort til balansestokkene, klatrestativet og klatreveggen. Vi spiste lunsj under sol og blå himmel ☀️


På fellesrommet denne uken, hadde vi yoga sammen med tryllefløyten og Flåklypa. Vi brukte yogakort som består av 58 alfabetkort med yogaøvelser. Yogarkortene er tilpasset barnehagebarn. De er allsidige ved at de inneholder bokstaver, yogaøvelser, instruksjoner på rim, ekstra tips, samt navnet  øvelsene står på både norsk og engelsk. Yogarortene er laget for læring gjennom lek og bruk av kroppen.


Denne uken har vi vært små forskere. Vi har sammen undret oss over små voksekuler. Vi har kjent og følt på de små kulene og sammen har vi undret oss over hva som ville skje om vi puttet de i vann.  Barna var stadig borte å så til kulene. Vi kunne se de vokste seg større og større for hver time, samtidig som de ble mykere og mykere og vannet forsvant. 


Det mest magiske var at kulene ble gjennomsiktig og de fungerte som ett forstørrelsesglass. Dette oppdaget vi raskt når vi lå en kule oppå ett ark med bokstaver. Årsaken er at kulen er som en konveks linse, den buer utover. Når lys går gjennom en konveks linse som forstørrer, treffer det et større område av netthinnen bak øye enn det ellers ville ha gjort. Slik blir øye lurt til å se en gjenstand større enn det egentlig er.


Vi har også hatt gym på fellesrommet med hinderløype 💪


Vi avslutte uken med lek i snøen ⛄️❄️


Riktig god helg ☀️



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Uke 24 ,25 og 26

I uke 24 var alle førskolebarna samlet i en kahort. Sammen koste vi oss med dinoavslutning, førskoletur til Sotra arena og pysjamasparty me...